MUM and DAD



Oldukça başarılı bir festival serüveninden sonra (Edinburgh Festivali, Frightfest, German Fantastic Film Festival ve Barcelona Sitges), film Aralık’ta İngiltere’de vizyona girdi. Mom & Dad, dağıtım açısından enteresan bir ilki gerçekleştirdi. Film İngiltere’de 26 Aralık tarihinde hem dvd’de, hem sinemalarda aynı anda gösterime girdi; “İster evde, ister beyaz perdede izleyin” sloganıyla.

Günümüzde bir çok sinema izleyicisinin filmleri sinemada seyretmek yerine DVD’sini beklediği bir dönemde, aslında enteresan ve mantıklı bir strateji bu. Zaten filmlerini sinemada izlemenin keyfini bilenler, heycanla sinemada izleyecektir filmi.

Mum & Dad, Londra’da Heathrow havaalanının çevresinde yaşayan yamyam bir aileyi anlatıyor. Heathrow’dan yakaladıkları yalnız çocukları evlerinde hapsedip, ‘aile’lerinin bir parçası olmaya zorlayan ve aile kurallarına uymadıkları takdirde çeşitli işkencelerle onları cezalandıran, hatta işi yamyamlığa kadar götüren “işlevsiz” bir aile. Filmin cinsel sapkınlık ve içerdiği vahşet öğelerinin yanında yer yer tadını kaçırmadan esprili bir atmosferi de olduğunu söyleyelim. Ne de olsa bir İngiliz filmi. Öyle Frontiers (Sınırda) (2007) veya A L’interieur (Inside) (2007) gibi yeni dönem Fransız vahşet filmleri kadar sert değil. Zaten hem bütçesi hem konusu icabıyla biraz fazla abartılı ve karikatürize karakterlerden oluştuğu için, filmin izleyici üzerinde hafif esprili bir etki yaratması kaçınılmaz oluyor.



0 yorum var:

Yorum Gönder